voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
GROEP1 GROEP2 GROEP3 GROEP4 GROEP5 GROEP6

< terug

Duivelskruid
Marita de Sterck
Querido

Lange tijd wist Yara niet dat haar grootmoeder leefde. Nu heeft ze een goede band met Omatan. De twee delen de passie voor kruiden en planten. Yara wil schaapherder worden, en dus is ze gek op Omatans primitieve huisje op de heide. Andere oude mensen vertellen dat Omatan bezeten is door de duivel. Maar wat is er echt gebeurd? Stoere en doodeerlijke Yara gaat op onderzoek...


Dyslexie? Liever een luisterboek? Probeer het hier uit en check www.ikhaatlezen.be

 
Reacties

Je e-mail adres komt niet op de site. Een redactie bekijkt je reactie voor ze online komt.

Verklap het einde niet! Dan blijft het ook spannend voor de anderen.

naam  (verplicht)
e-mail  (verplicht)
leeftijd
gemeente
reactie
  Versturen
25.10.2019 Zenthe - Wommelgem
 
Mijn favoriete personage was Tanne, Omatan, Anneke Tanneke. Ik had vanaf het begin van het boek een hele grote interesse in Tanne. Ze is niks verandert in het boek maar door de manier waarop het wordt verteld krijg je sympathie voor haar en wat ze doormaakt.
Na een paar hoofdstukken werd ik verrast door de tijdsverandering. Ik dacht dat het hele boek in de vorm van Yara zou zijn, maar dat bleek niet zo. Na bijna elk hoofdstuk verandert de tijd. Dit was voor mij een nieuwe en zeer aangename ervaring.
Ik raad dit boek aan aan mensen die zich makkelijk kunnen aanpassen aan de schrijfstijl van de schrijver. Als je altijd in het ik-perspectief leest, gaat het veel moeizamer lezen dan wanneer je vaak boeken leest met verschillende perspectieven.