voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
GROEP1 GROEP2 GROEP3 GROEP4 GROEP5 GROEP6

< terug

De poppenmaker van Krakau
R.M. Romero
Illustraties: Tomislav Tomic
Vertaling: Lies Lavrijsen en Tine Poesen
Van Halewyck

Krakau, 1939. Een poppenmaker krijgt op een dag onverwacht bezoek. Karolina, een levende pop, zit aan tafel in zijn atelier. Hij denkt meteen dat hij gek geworden is, maar algauw raken ze bevriend.
Ze sluiten ook vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Als de nazi's Polen binnenvallen, zijn vader en dochter niet langer veilig zijn en bedenken de poppenmaker en Karolina een gewaagd plan om hen te redden.


Dyslexie? Liever een luisterboek? Probeer het hier uit en check www.ikhaatlezen.be

 
Reacties

Je e-mail adres komt niet op de site. Een redactie bekijkt je reactie voor ze online komt.

Verklap het einde niet! Dan blijft het ook spannend voor de anderen.

naam  (verplicht)
e-mail  (verplicht)
leeftijd
gemeente
reactie
  Versturen
22.04.2019 Julie Van Peteghem - Nevele-Landegem
 
Ik heb het boek 'De poppenmaker van Krakau' gelezen dat net als 'Oorlog in een koffer' over de 2de Wereldoorlog ging. Mijn mond viel weeral open van verbazing hoe erg het er daar aan toe ging en hoe goed je kon meeleven met hen! Ik vond de kaft mooi en zou niet meteen gedacht hebben dat het over de oorlog zou gaan. Ik vond het best leuk dat het af en toe overging naar het Land van de Poppen. Daar vergeleek Karolina de oorlog in de mensenwereld met de oorlog die werd gevoerd met de ratten in haar wereldje. Af en toe had ik medelijden met de poppenmaker. Hij was best eenzaam voor Karolina er was en heel treurig door de Duitsers. Het boek had natuurlijk een beetje fantasie want er is (normaal gezien ;-)) niemand die mensen levend kan laten worden, ..... Ook was het waargebeurd want de oorlog is inderdaad heel gruwelijk! Doordat ik al 'Oorlog in een koffer' had gelezen was ik al iets minder geschrokken. Maar toch kan ik me natuurlijk niet voorstellen hoe wreed het daar was! Het enige wat ik niet snapte is waarom de soldaat Brandt bevriend wou zijn met de poppenmaker. De poppenmaker was ook goed bevriend met Rena en haar vader. Zij zijn allebei Joods, maar dat maakt voor de poppenmaker en Karolina niet veel uit. Het is hun binnenste wat telt en al zeker niet hun geloof! Ze proberen zo veel ze kunnen hun vrienden te helpen, maar Rena en haar vader worden dan toch meegenomen. Samen met de andere tovenaars, die Karolina's hart kunnen horen bonken, proberen ze zo goed en zo kwaad tegen hun verdriet en pijn te vechten. Karolina en de poppenmaker verzinnen een plan om Rena te helpen.... Een fantastisch verhaal waarbij verdriet, pijn, doorzettingsvermogen, fantasie en nog veel meer naar boven komt. Dit is een echte aanrader, echt fantastisch!!!♥♥♥♥♥♥♥
28.11.2018 kato schaekers - vilvoorde
 
een fantastisch boek! Het is een mooi oorlogsverhaal over een oude Poolse poppenmaker. Het is een een mooi boek. Het is ook nog een prachtig einde. Een echte aanrader!
28.11.2018 chloé - vilvoorde
 
ik vond het boek heel leuk, maar ik vond het best moeilijk te volgen. je ging midden in een stuk naar de poppenwereld en dan naar de mensenwereld. Het is wel prettig om te lezen en je leert veel bij over de oorlog. Ik heb persoonlijk gehuild want ik wist niet dat de oorlog zo gruwelijk kon zijn.
28.11.2018 Noor - vilvoorde
 
Ik vond het een geweldig boek!! Half een fantasie verhaal en half realistisch. De personages waren leuk. het is een van mijn favoriete boeken die ik ooit heb gelezen !!!!!! Een echte aanrader dus. ;)