voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Leesjaar 2021-2022


Nieuwe selectie en nieuwe KJV

De selectielezers hebben weer bergen werk verzet om voor elke leeftijdsgroep frisse, aantrekkelijke en gevarieerde leeslijsten samen te stellen. Ontdek de nieuwe titels alvast hier (pdf) en hier (excel)! Volgende week dinsdag 18 mei lanceren we dan de volledig vernieuwde KJV (naam, logo, huisstijl, site)! Eén wijziging ontdekten jullie wellicht al in de leeslijsten. Bij de oudste leeftijdsgroepen stappen we dit jaar over naar een selectie van 6 titels. We vingen geregeld signalen op dat de juryleden niet voldoende tijd hebben om alle boeken gelezen te krijgen door het vele werk voor school en door andere hobby's. Dus we hopen met deze beslissing zoveel mogelijk jongeren toch de kans te geven om mee te doen én we gaan er tegelijk voor zorgen dat enthousiaste veel-lezers niet op hun leeshonger blijven zitten! We zijn momenteel ook nog bezig met een piloottraject rond groep 7. Die boekenselectie komt er dus zeker ook nog aan, maar zit op een ander spoor.

Bevraging werkmodellen

Elk jaar zorgen we voor werkmodellen bij alle genomineerde boeken om begeleiders te inspireren voor de bijeenkomsten. We stelden een korte vragenlijst op om die werkmodellen nog beter afstemmen op jullie noden! Invullen duurt maar een vijftal minuten. Verspreiden jullie deze bevraging naar jullie (collega-)begeleiders? Ook van wie de werkmodellen niet gebruikt, horen we graag een mening! Alvast bedankt!

Zoek een KJV-groep in je buurt

Op deze pagina kan je op de kaart kijken of er een KJV-groep in je buurt is. Onder de kaart kan je gegevens opvragen. Die moeten de groepen zelf nog online zetten. Vind je geen gegevens? Stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be .

Geen groep in je buurt? Meld je aan als internetjurylid.

Start een nieuwe KJV-werking Wie een KJV-groep wil opstarten, vindt hier een stappenplan. Nog vragen? Mail gerust naar kjv@iedereenleest.be.

Leesjaar 2020-2021

 

Bekendmaking winnaars

De stemmen zijn geteld! Ontdek hier welke boeken de favorieten waren van de 11.303 juryleden die hun stem uitbrachten. Een record! Bekijk hier de onthulling van de top 3 per leeftijdsgroep. Benieuwd naar alle cijfers van afgelopen editie?

 


KJV-magazine


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 

Voor begeleiders: forum


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!


Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

Facebook, YouTube en Flickr

Volg de KJV op:

Archief
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2018
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!