voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Leesjaar 2020-2021

 

Het einde van het leesjaar

Het programma van de verschillende digitale ontmoetingen met genomineerde auteurs en illustratoren is bekend en er kan ingeschreven worden!

Groep 1 tot 4
Er zullen ook dit jaar genomineerde auteurs en illustratoren op pad gaan naar of online verschijnen op een 10-tal bovenlokale slotfeesten voor juryleden van groep 1 tot 4. Op een aantal feesten kunnen internetjuryleden ook aansluiten.
Daarnaast organiseren wij vanuit Iedereen Leest ook per leeftijdsgroep een digitale ontmoeting met auteurs en illustratoren op woensdag 28 april (groep 1), zaterdag 1 (groep 2) en zondag 2 mei (groep 3) en woensdag 5 mei (groep 4). Hier zie je wie meedoet en hoe je je kan inschrijven!

Groep 5 en 6
Voor de juryleden van groep 5 en 6 zullen we online Meet&Greet-sessies met de genomineerde auteurs en illustratoren organiseren op zaterdag 8 mei. Ga alvast kijken naar het overzicht van wie wanneer meedoet en schrijf je in! Ook de nieuwe groep 7 sluit die dag feestelijk af.

Bekendmaking winnaars
Op 8 mei maken we om 13 uur de winnaars bekend op deze site.

Opdrachten en workshops
Inspiratie voor opdrachten, workshops, boekenzoektochten.. om te gebruiken tijdens jullie slotmomenten staan op deze pagina verzameld. We maakten voor dit bijzondere KJV-jaar ook een downloadbare feesthoed!

Stemmen

De deadline om stemmen in te voeren is maandag 26 april (er komt dit jaar geen uitstel). Voor groepen die geen fysieke of digitale bijeenkomsten meer hebben, is er opnieuw de optie om via een Google Form stemmen te verzamelen. Wil je dit als coördinator gebruiken, stuur dan een mailtje naar mijn collega Simon en vermeld daarin voor welke KJV-werking het is. Hij bezorgt het document dat de stemformulieren in pdf-vorm vervangt en legt jullie uit hoe jullie te werk moeten gaan. Je moet uiteindelijk wel nog altijd de stemmen doorgeven via je account.
Voor groepen die online samenkomen, hebben we een aantal tips en ideeën om te stemmen verzameld in de update van de inspiratiegids voor een coronaproof KJV-werking (onder punt 2).Zoek een KJV-groep in je buurt
Op deze pagina kan je op de kaart kijken of er een KJV-groep in je buurt is. Onder de kaart kan je gegevens opvragen. Die moeten de groepen zelf nog online zetten. Vind je geen gegevens? Stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be .

Geen groep in je buurt? Meld je aan als internetjurylid.


Start een nieuwe KJV-werking
Wie een KJV-groep wil opstarten, vindt hier een stappenplan. Nog vragen? Mail gerust naar kjv@iedereenleest.be.

Materialen
Promotiematerialen zijn te bestellen via de webshop. Opgelet! Zoals aangekondigd komt er in het leesjaar 2021-2022 een nieuwe huisstijl met bijbehorende nieuwe materialen, naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de KJV. De materialen die je nu kan bestellen, kan je dus enkel dit leesjaar nog gebruiken! De leesdagboeken gaan we ook vernieuwen, maar die kan je natuurlijk wel nog het een jaartje extra gebruiken.

 

KJV-magazine


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 

Voor begeleiders: forum


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!


Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

Facebook, YouTube en Flickr

Volg de KJV op:

Archief
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2018
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!