voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Leesjaar 2020-2021

KJV in onzekere tijden - update
Alles wijst erop dat we ook de komende tijd nog even in de greep van het coronavirus zullen blijven, en dat we rekening zullen moeten houden met steeds veranderende kleurcodes en richtlijnen. Daarom stelden we een inspiratiegids voor een coronaproof KJV-werking in bibs samen. Laat je ook inspireren door presentaties en verslagen van de veschillende webinars tijdens de digitale startdagen begeleiders en coördinatoren.

Normaal gezien zouden jullie rond deze tijd van het jaar van ons informatie ontvangen over de aanvraagprocedure voor de (boven)lokale en regionale slotfeesten voor groep 1 tot 4. Maar het zijn helaas geen normale tijden. Als gevolg van de huidige evolutie van de coronapandemie en de bijhorende onzekerheden kunnen we er jammer genoeg niet zomaar van uitgaan dat we in het voorjaar van 2021 alles als vanouds zullen kunnen organiseren. Dus zijn we maar beter voorbereid op meerdere scenario's. Om zicht te krijgen op jullie plannen hierrond, hebben we een bevraging opgesteld. Nemen jullie even de tijd om deze in te vullen? Bedankt! We bevragen momenteel ook de genomineerde auteurs en illustratoren. Al deze input helpt ons bij het opstellen van de juiste ondersteuning, uiteraard binnen de mogelijkheden van dat moment. Vanuit Iedereen Leest houden we eraan om de auteursontmoetingen met de KJV-jurleden zo veel mogelijk te stimuleren en mee mogelijk te maken.

Planning

Stemmen kan tot en met maandag 26 april. Het slotfeest voor groep 5 en 6 gaat onder voorbehoud door op zaterdag 8 mei in het Stripmuseum in Brussel. Die dag maken we ook de winnaars bekend.

Boekenlijst
Ontdek hier de boeken die we lezen! Graag excel-versie?

Zoek een KJV-groep in je buurt
Op deze pagina kan je op de kaart kijken of er een KJV-groep in je buurt is. Onder de kaart kan je gegevens opvragen. Die moeten de groepen zelf nog online zetten. Vind je geen gegevens? Stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be .

Geen groep in je buurt? Meld je aan als internetjurylid.


Start een nieuwe KJV-werking
Wie een KJV-groep wil opstarten, vindt hier een stappenplan. Nog vragen? Mail gerust naar kjv@iedereenleest.be.

Materialen
Promotiematerialen zijn te bestellen via de webshop. Opgelet! Zoals aangekondigd komt er in het leesjaar 2021-2022 een nieuwe huisstijl met bijbehorende nieuwe materialen, naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de KJV. De materialen die je nu kan bestellen, kan je dus enkel dit leesjaar nog gebruiken! De leesdagboeken gaan we ook vernieuwen, maar die kan je natuurlijk wel nog het een jaartje extra gebruiken.

 

Leesjaar 2019-2020


De stemmen zijn geteld! De winnaars zijn bekend! Het woord is aan de juryleden!


Ontdek hier in de loop van de dag de top 3 per leeftijdsgroep en de dankwoorden van de auteurs!
Door corona verliep het einde van het leesjaar anders dan gepland. Hierdoor werden er dit jaar iets minder stemmen uitgebracht: 7356 tegenover 9222 in 2019. Aan het begin van het leesjaar hebben wel 11177 juryleden zich geregistreerd om mee te lezen! Alle cijfers kan je raadplegen in onze infogram.

 
KJV-magazine


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 

Voor begeleiders: forum


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!


Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

Facebook, YouTube en Flickr

Volg de KJV op:

Archief
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2018
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!