voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Leesjaar 18-19  


De nieuwe boeken zijn gekozen!
Ontdek ze hier in een pdf, excel of via de lijstjes van Mijn Bibliotheek.

De data van de startdagen voor begeleiders en coördinatoren geven we ook al mee: zaterdag 22 en 29 september (in Antwerpen en Gent). Blokkeer ze alvast in jullie agenda. Het volledige programma is er half augustus, de beknopte info vind je nu al hier.

Stemmen kan in 2019 tot en met 24 april! Het slotfeest voor groep 5 en 6 vindt plaats op zaterdag 11 mei in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Die dag maken we ook de winnaars bekend. De volledige kalender vind je hier.


 
Einde leesjaar 17-18  


Winnaars en cijfers 2018
Ontdek hier welke boeken jullie favorieten waren! Jullie stemden dit jaar maar liefst met 8271. We vinden het fantastisch dat de KJV zo blijft groeien. Hartelijk dank aan iedereen die dit mee mogelijk maakt!

Slotfeesten
Er vonden 16 lokale slotfeesten plaats voor groep 1 tot en met 4. Foto's van de feesten tot vind je hier (Wuustwezel), hier (Linden) en hier (Genk).

Op zondag 6 mei vierden we het einde van het leesjaar met de oudste juryleden van groep 5 en 6 en hun begeleiders, en 11 genomineerde auteurs en illustratoren. Bekijk hieronder het fotoverslag!

KJV-slotfeest groep 5 en 6 in Mechelen

KJV-magazine  


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 
Voor begeleiders: forum  


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!

 
Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken  

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

 

 

 
Facebook, YouTube en Flickr  

Volg de KJV op:

 

 
Archief  
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2018
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!