voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
Leesjaar 2019-2020


Hieronder vind je een overzicht van aanpassingen en tips n.a.v. de coronamaatregelen:

Nieuwe timing stemmen, winnaars en nieuwe titels

• Op vraag van een aantal groepen en rekening houdend met de nieuwe beslissingen van de Veiligheidsraad, hebben we besloten om de deadline om te stemmen nog eens uit te stellen. Zo heeft hopelijk iedereen zeker de kans om toch mee te stemmen. De nieuwe deadline is 1 juni.
De winnaars van dit jaar zullen we dan op donderdag 11 juni bekendmaken. Ook de nieuwe titels voor volgend leesjaar zullen we iets later onthullen, en wel op dinsdag 16 juni.

•  Groepen kunnen nog steeds online stemformulieren aanvragen via simon.bequoye@iedereenleest.be. Die formulieren dienen ter vervanging van de stemformulieren in pdf-vorm per leeftijdsgroep. Let op: Je moet dus nog altijd de stemmen doorgeven via je account. Alle info over stemmen vind je hier.
Internetjuryleden stemmen zoals altijd ook via hun account.

Digitaal feesten

•  Een aantal auteurs en illustratoren hebben filmpjes gemaakt ter vervanging van de live ontmoetingen op de slotfeesten. We verzamelen ze op deze pagina. Ga regelmatig eens kijken, want de pagina wordt nog aangevuld.

•  We hebben besloten om het slotevenement voor groep 5 en 6 op 9 mei in Brussel niet te laten doorgaan . Omdat we weten dat de juryleden altijd erg uitkijken naar de Meet&Greet-sessies, organiseren we een aangepaste versie. De juryleden mogen ons vragen voor de genomineerde auteurs die op het feest aanwezig zouden zijn bezorgen. Wij vragen de auteurs die vragen te beantwoorden in een filmpje dat we online zetten voor jullie! De vragen mag je mailen ten laatste 4 mei naar kjv@iedereenleest.be .

•  Er zijn intussen ook al enkele lokale slotfeesten voor groep 1 tot 4 geannuleerd. Als je van plan was naar één van die feesten te gaan, geef dan zeker een seintje aan ons of de organisatoren om te controleren of het zal doorgaan.

•  Voor wie het leesjaar feestelijk digitaal wil afsluiten met de juryleden: ARhus Roeselare organiseerde als laatste vergadering van groep 4 een geslaagde tournee digitale op de genomineerde boeken, met een quiz! Neem hier hun stappenplan door. Hoe pakken jullie het aan? Tips en inspiratie mag je ons altijd bezorgen! Dan delen we dit verder.

• Voor bibliotheken die juryleden thuis aan de slag willen laten gaan met Bibster : je kan een quest die je aanmaakt delen met je juryleden door hen de inlogcode door te geven, maar opgelet: per configuratie kunnen er maximum 20 deelnemers meedoen omdat anders de servers vastlopen! Wij maakten dit jaar geen quests aan per leeftijd, je vindt wel onze vragen terug via de tag ‘Kinder- en Jeugdjury 2020'.


Boeken lezen

•  Luisterpuntbibliotheek kreeg helaas niet van alle uitgevers toestemming om hun luisterboeken tijdelijk ook open te stellen voor mensen zonder leesbeperking. Maar er is ook goed nieuws: uitgeverij De Eenhoorn heeft in samenwerking met Luisterpunt wel alle luisterversies van hun genomineerde titels vanaf groep 2 beschikbaar gesteld.

 

Boekenlijst
De boeken die we dit jaar lezen kan je downloaden als pdf of excel-versie. Op de boekenpagina staan de korte inhouden.

Voor begeleiders van leesgroepen
Inspiratie om met de boeken aan de slag te gaan vind je bij de werkmodellen. Samenvattingen en presentaties van de workshops op de startdagen vind je in het verslag.

Materialen
Promotiematerialen zijn te bestellen via de webshop. De meeste bladwijzers per leeftijdsgroep zijn intussen uitverkocht. Op de pagina voor begeleiders staan ook de lidkaart, stemformulieren en andere documenten.

Start een nieuwe KJV-werking
Wie een KJV-groep wil opstarten, vindt hier een stappenplan. Nog vragen? Mail gerust naar kjv@iedereenleest.be. Eind juni zal er opnieuw een bijeenkomst zijn voor nieuwe coördinatoren. 
Leesjaar 2018-2019Maar liefs 9222 kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar lazen en stemden het afgelopen jaar mee. Met bijna 1000 lezers meer dan vorig jaar mogen we spreken van een opvallend sterke groei voor de Kinder- en Jeugdjury! Alle cijfers kan je raadplegen in onze infogram.

Deze boeken kozen de juryleden als winnaars!


KJV-magazine


We willen jullie met ons magazine graag tonen dat de Kinder- en Jeugdjury leeft en beweegt! Voortaan sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken.

Wil je een voorproefje, klik hieronder op de banner.

Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

 

Voor begeleiders: forum


Begeleiders en/of coördinatoren kunnen hun ideeën en tips delen op het forum. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Deel je ervaringen en kennis met andere begeleiders!


Luisterfragmenten, groteletter- en Daisy-boeken

Iedereen die dat wil, moet kunnen deelnemen aan de KJV. Oók als je dyslexie hebt, of als je blind of slechtziend bent. Daarom bestaan er van de KJV-boeken (vanaf groep 2) groteletterboeken en Daisy-luisterboeken. Bij elk boek van groep 2 tot en met 6 kan je een voorproefje van de Daisy-boeken beluisteren.

Meer weten?

  1. Pascale Denys (02 423 04 13) van Luisterpunt weet alles over de groteletterboeken.
  2. Daisy-luisterboeken bestel je bij Luisterpunt, via mail of telefoon (02 423 04 11).

Facebook, YouTube en Flickr

Volg de KJV op:

Archief
KJV bestaat meer dan 30 jaar. Onderduiken in het archief kan hier. Je vindt er alle nominatielijsten en alle bekroningen. Leesplezier (en nostalgie) verzekerd!
 
     
KINDERBOEK VAN DE WEEK KORTING MET JE LIDKAART WINNAARS 2018
Elke week een verse leestip!


Deze boekhandels geven je korting op vertoon van je KJV-lidkaart.

Begeleider? Klik hier.
Internetjurylid? Mail!Wil je nog een poster van de winnaars of nieuwe bladwijzers? Bestel ze via de webshop!