voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
     
     

KJV-FEEST IN GENT

Het is bijna zover!
Jullie kijken er vast naar uit… Wij ook!
Op zondag 10 mei vieren we samen met 41 auteurs en illustratoren* het voorbije KJV-jaar.

We doen dat dit jaar met een groot slotevenement op enkele tot de verbeelding sprekende locaties in de historische binnenstad van Gent. Een kakelvers concept dus, waarbij persoonlijke auteursontmoetingen centraal staan. Tussen 13 uur en 17 uur zijn jullie van harte welkom om dit mee te komen beleven.

In kleine groepjes zullen de juryleden hun favoriete auteurs en illustratoren kunnen ontmoeten op de meest bijzondere plekken, zoals het Gravensteen en het Stadhuis. Soms om naar een verhaal te luisteren, soms om vragen te stellen, soms om samen iets te doen… Daarnaast is er in het programma nog plaats voor kleine verrassingen, enkele leuke podiumprogramma’s en uiteraard: de bekroningen!

Het programma start vanaf 13 uur, maar je kan gerust in de voormiddag al naar Gent komen. Om het Gravensteen en de Sint-Pietersabdij te ontdekken (eventueel met een spannende movieguide), om het Belfort te beklimmen of om In my head te bezoeken, de prachtige tentoonstelling over illustrator Carll Cneut in de Sint-Pietersabdij, die die dag voor de laatste keer haar deuren opent. Of om gewoon gezellig te picknicken met je leesgroep.

We kijken ernaar uit om jullie, samen met Historische Huizen Gent en Vooruit, te verwelkomen en samen met jullie het KJV-jaar feestelijk af te sluiten.

Op het programma
Hier vind je alle info over het programma per KJV-groep.
* Deze auteurs en illustratoren zijn van de partij: Jef Aerts, Fran Bambust, Marc de Bel, Ann De Bode, Kim Crabeels, Karen Dierickx, Bert Dombrecht, Sebastiaan van Doninck, Merel Eyckerman, Andy Griffiths, Luc Hangreefs, Fleur Hendriks, Marjolijn Hof, Harm de Jonge, Jan de Kinder, Mattias De Leeuw, Piet De loof, Lennaert Maes, Linda van Mieghem, Nancy Mostrey, Kris Nauwelaerts, Dirk Nielandt, Frank Pollet, Marjolein Pottie, Veronique Puts, Ron Reuman, Eef Rombaut, Rob Ruggenberg, Aline Sax, Tom Schamp, Pépé Smit, Emma Thyssen, Hilde Vandermeeren, Johan Vandevelde, Edward van de Vendel, Kathleen Vereecken, Bart Vermeer, Aag Vernelen, Paul Verrept, Alain Verster en Emiel de Wild.

Praktisch
Hier vind je alle praktische info.

Vragen?
Mail naar kjv@stichtinglezen.be

 

 terug