voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
       
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
     

Digitale ontmoetingen voor groep 1 tot 4

Alle juryleden die, ondanks de omstandigheden, toch gemotiveerd bleven en alle boeken uitlazen en stemden, verdienen een feestelijke afsluiting! Daarom organiseert Iedereen Leest voor juryleden van groep 1 tot 4 in de periode tussen de telling van de stemmen en de bekendmaking van de winnaars per leeftijdsgroep een online ontmoetingsmoment met enkele genomineerde auteurs en illustratoren. Die sessies zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Meld je hier aan, dan krijg je op voorhand alle praktische info toegestuurd (je krijgt nu geen automatische bevestiging). En denk natuurlijk al eens na over de vragen die je hen wil stellen! Je kan je inschrijven tot en met de dag voor de ontmoeting plaatsvindt.

 • Groep 1 - woensdag 28 april van 16 tot 17 uur


  Eerst vertelt Mattias De Leeuw een stukje uit ‘Slaap lekker' en laat hij de tekeningen zien om helemaal in de sfeer te komen. Daarna gaat hij samen met jullie aan de slag en legt hij stap voor stap uit hoe je zelf een tekening maakt!

 • Groep 2 - zaterdag 1 mei van 10.30 tot 11.30 uur


  Katrijn De Wit en Inge Rylant van ‘Mag je haaien aaien?'  lezen in primeur weetjes voor uit hun allernieuwste boek in de reeks dat in mei verschijnt, tonen tekeningen, beantwoorden jullie wijze vragen (stuur die zo snel mogelijk door naar kjv@iedereenleest.be) en zingen het Wijzeweetjes-lied!

 • Groep 3 - zondag 2 mei van 14 tot 15 uur


  Dimitri Leue van ‘Wolinoti' en Fatinha Ramos van ‘De maan is overal' vertellen over hoe hun boek is ontstaan, lezen stukjes voor (Dimitri), tonen illustraties (Fatinha) en beantwoorden jullie vragen. Denk al eens na wat je van hen te weten wil komen!

 • Groep 4 - woensdag 5 mei van 16.30 tot 17.30 uur


  Sassafras De Bruyn van ‘Het geheime boek van Sinterklaas' geeft een inkijk in hoe een tekening groeit. Via filmpjes en fotoreeksen kan je volgen welke materialen ze gebruikt en hoe uit een schets een afgewerkte tekening ontstaat! En er is tijd voor vragen.

  Nadja Van Sever van ‘Samen op de vlucht' geeft via een boeiende presentatie wat meer achtergrondinformatie over hoe het boek is ontstaan, hoe ze schrijver werd en waarover ze graag schrijft. Natuurlijk beantwoordt ze graag al jullie vragen en leest ze een spannend stuk voor!