voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
     
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome

FORUM ALGEMEEN INLOGGEN REGISTREER PASWOORD VERGETEN FORUM ALGEMEEN MIJN PROFIEL STEMFORMULIER AFMELDEN
START | HANDBOEK | WERKMODEL| LEZINGEN | ARCHIEF | HISTORIEK

Ontmoeting met Waalse juryleden van Prix Farniente

We zijn verheugd jullie te kunnen uitnodigen voor een ontmoeting met de Waalse juryleden van Prix Farniente op zaterdagnamiddag 17 maart, en dit op een inspirerende en bijzondere plek: het ABC-huis in Brussel.

(c) Michiel Devijver

We hebben al langer goede contacten met onze collega's van Prix Farniente. Dit jaar is er in WalloniÎ en Vlaanderen een gemeenschappelijk boek genomineerd: 'Zout van de zee' van Ruta Sepetys (groep 6, leeftijd 14 tot 16 jaar). De ideale gelegenheid om te doen waar we al een tijdje van dromen: een ontmoeting organiseren tussen de juryleden van beide kanten van ons land.

De activiteit vindt plaats tussen 14 en 16 uur. We plannen onder meer een interview met de twee vertalers van het boek, Bee Formentelli en Aleid Van Eekelen-Benders. Uiteraard zal er ook gelegenheid zijn tot vragen stellen door de juryleden.

Het zou fijn zijn als we vanuit de Vlaamse KJV aanwezig zijn met veel jongeren. Daarom deze warme oproep om jullie juryleden van groep 6 uit te nodigen. Deelnemen is gratis, plaatsen reserveren doe je via kjv@iedereenleest.be, dan bezorgen we ook alle praktische info. We nodigen ook beide ministers van Cultuur uit, want zij moedigen de uitwisseling tussen de Vlaamse en Waalse gemeenschap aan.