voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
     
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
FORUM ALGEMEEN INLOGGEN REGISTREER PASWOORD VERGETEN
START | HANDBOEK | WERKMODEL| LEZINGEN | ARCHIEF | HISTORIEK

BESTEL JE KJV-MATERIALEN IN DE WEBWINKEL

Plannen voor het leesjaar 2020-2021

Werkmodellen > begin september
Inspiratie om met de KJV-boeken aan de slag te gaan in je leesgroep vind je op de pagina met de werkmodellen.

Digitale startdagen > september
De traditionele KJV-startdagen voor begeleiders en coördinatoren werden vervangen door een digitaal alternatief. Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier alle presentaties en verslagen.

Bijeenkomsten> september tot april

Velen onder jullie zijn gestopt met fysieke bijeenkomsten. Omdat we merkten dat jullie nood hebben aan ideeën en input rond digitale bijeenomsten, hebben we de inspiratiegids voor een coronaproof KJV-werking een update gegeven. We maakten ook opdrachten in bibster vanaf groep 3. Die vind je terug via de tag KJV21_groep3 bijvoorbeeld en hier als word-document en we verzamelen inspiratie rond de boeken van verschillende groepen in dit open online document.

Einde van het leesjaar > april - mei 

Stemmen kan tot en met maandag 26 april.

We hopen dat volgend jaar de lokale slotfeesten voor groep 1 tot 4 met de genomineerde auteurs en illustratoren wél kunnen doorgaan. Aanvragen indienen kan vanaf nu.
Het slotmoment voor groep 5 en 6 vindt plaats op zaterdag 8 mei - via livestreaming! Die dag worden ook de winnaars bekend gemaakt.
Een uitgebreide toelichting bij het einde van het leesjaar en de info om een aanvraag in te dienen voor de lokale slotfeesten kan je hier nalezen.

 

Werkdocumenten 2020-2021

Downloads 2020-2021

Promotiemateriaal

KJV-logo nodig? Mail naar kjv@iedereenleest.be

Digitaal magazine
In ons digitale KJV-magazine sturen we regelmatig nieuwtjes uit andere KJV-groepen, sfeer- en fotoverslagen en inspiratie uit verschillende hoeken. Wil je een voorproefje, klik dan rechts op de foto. Krijg je het graag ook in je mailbox? Meld je hier aan!

Iedereen leest mee!
Luisterpunt zorgt er ook dit jaar voor dat alle KJV-boeken vanaf groep 2 als Daisy-luisterboek en groteletterboeken beschikbaar zijn. Op vraag doen ze een omzetting naar braille. Mail of bel (02 423 04 11) naar Luisterpunt voor meer info. Je kan bij de bespreking van de boeken een fragment beluisteren als voorproefje!

Forum
Op het forum kan je als begeleider en/of coördinator tips en ideeën uitwisselen met andere begeleiders en coördinatoren. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Promotiematerialen en KJV-leesdagboek
Bladwijzers, vlaggenlinten, banners ... kunnen besteld worden in de webshop.
Juryleden kunnen een eigen KJV-leesdagboek bijhouden. Klik op de covers voor een voorsmaakje. Het voorbeeld opent in een pop-up venster. Je kan door de leesdagboeken bladeren door de pagina's met de muis om te draaien.

Leesdagboeken zijn te koop in de webwinkel. Die van groep 2 tot en met 5 zijn aangepast aan een leesjaar met 8 titels.

  • Leesdagboek
    Leesdagboek Leesdagboek
         
    Leesdagboek Leesdagboek Leesdagboek