voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
     
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome
FORUM ALGEMEEN INLOGGEN REGISTREER PASWOORD VERGETEN
ALGEMEEN | GROEP 1 | GROEP 2 | GROEP 3 | GROEP 4 | GROEP 5 | GROEP 6
PAGINA   1 | 2 | 3

Op dit forum kan je als begeleider en/of coördinator tips en ideeën uitwisselen met andere begeleiders en coördinatoren. Hoe vul jij een bijeenkomst van KJV-leden in? Hoe geraak jij aan de genomineerde boeken? Hoe vind jij nieuwe begeleiders?

Het is ook mogelijk om documenten of foto's bij je bericht te voegen, mits deze niet groter zijn dan 4MB. Je e-mail adres is verplicht maar wordt nooit gepubliceerd.Plaats een bericht
18.01.2020

Ons gefantaseerd land

door Miranda - Hasselt
Na het lezen van het boek ‘Het verloren galjoen’ fantaseerden de juryleden hun eigen land: The land of stories, een land zo groot als China, waar 8 miljoen mensen Storiaans spreken. Transgender Sultan Kim regeert er met sultanin Kim en de bevolking is bijzonder fier op het boekenboombos (BBB) waar vooral de boekenboom van Roald Dahl de belangrijkste attractie is. We probeerden ook een volkslied te verzinnen maar dat lukte niet zo goed 🤣
Reageer
10.11.2019

blog

door Chris Van Oosterwyck - Lier
Sinds de start van de KJV-werking in Lier, nu zo'n 5 jaar geleden, begeleid ik groepje 3. Sinds vorig jaar ben ik een blog gestart waarin ik na elke bijeenkomst een 'verhaaltje' post over onze bijeenkomst. Misschien zitten hier voor jou ideetjes in? Alvast veel leesplezier. Reacties altijd welkom. Tips evenzeer! https://bibliotheekdefe.wordpress.com/
Reageer
04.11.2019

nieuwe kjv groep in een school.

door hilda goris - Brasschaat
Dit jaar begeleid ik voor het eerst een schoolgroep: 14 meisjes van groep 3 (3de 4de leerjaar)! Het loopt nog niet zo vlot, de leerkrachten leken enthousiast maar zien het nu niet echt zitten om de kinderen te begeleiden in het op tijd lezen en doorgeven van de boeken. er zijn 3 exempl van elk boek op school. De ouders zijn ook niet echt betrokken, de vergaderingen gebeuren gedurende de middagpauze. Dank voor tips en tricks. Ik was zeer lang begeleidster in een bib; dit is nog even zoeken naar een vlotte en opbouwende werkvorm.
Reageer
28.09.2019

Start Kinder- en Jeugdjury in de bibliotheek Deinze

door KJV- Deinze - Deinze
Het nieuwe leesjaar is begonnen. Veel leesplezier aan alle leden!
Bijgevoegd bestand: 5d8f34f5a9a16-P9282877.JPG
Reageer
25.03.2019

Info begeleider

door Lesley Colin - Tisselt
Als leerkracht lager onderwijs in opleiding, ben ik benieuwd naar de werking van KJV. Graag zou ik eens een bijeenkomst willen bijwonen om informatie in te winnen. Kan iemand me meer informatie bezorgen? Een enthousiaste leerkracht in spe
Reageer

Reacties

19.06.2019
door Els Degand - bib Ichtegem
Voor meer info kan je je het best richten tot jouw bib of de bib waar je het meest gaat. De collega's gaan je met veel plezier de uitleg geven.
23.11.2018

Startvergadering

door Els Durnez - Zedelgem
bij het begin van dit nieuwe KJV jaar maakten we kennis met elkaar en de boeken die we zullen lezen op een leuke manier. in bijlage de voorbereiding. De bijeenkomst viel bijzonder mee..
Reageer
23.10.2018

Waar vind ik boeken als begeleider?

door Camille Vermeire - Antwerpen
Op mijn oude middelbare school in Antwerpen was ik nu KJV begeleider voor groep 6, maar omdat we daar geen inschrijvingen voor hebben gekregen ben ik nu co begeleider geworden van groep 5. Normaal probeer ik in de zomervakantie zo veel mogelijk boeken op voorhand te lezen. Nu heb ik dus nog geen enkel boek van groep 5 kunnen lezen en de eerste bespreking is binnen 2 weken. De boeken op school zijn in gebruik door de leden zelf en ik ben al een lokale bibliotheek binnengestapt, maar daar lieten ze me weten dat de boeken voor de leden zijn (wat ik volledig begrijp). Nu is de vraag, Waar kan ik als begeleider boeken vinden in Antwerpen?
Reageer
25.08.2017

Promotiefilmpje KJV

door Nele Mechelmans - Zonhoven
Hallo, Wij starten dit jaar met KJV en willen graag een filmpje maken om KJV te promoten in de klassen. Heeft iemand hier al ervaring mee? Heeft dit succes bij de leerlingen? Hoe hebben jullie dit gemaakt (met een app of hebben jullie professionele hulp ingeroepen)? Graag jullie tips en ervaringen! Dank u wel!
Reageer

Reacties

22.11.2017
door Natasja Mahau - Lendelede
Een beetje laat om te reageren, maar ik doe het toch: je weet maar nooit dat jullie er nog iets aan hebben! Wij maakten een filmpje in september met de klassen van het 5e leerjaar. We gingen langs in de klassen om de KJV te promoten en de boeken voor te stellen. Op het einde vroegen we wie voor de camera wou vertellen waarom ze zelf graag lezen. Deze fragmenten monteerden we achteraf in een promofilmpje voor de KJV en bezorgden we terug aan alle klassen. We publiceerden het ook op onze facebookpagina. Resultaat: heel veel inschrijvingen uit het 5e leerjaar voor leesgroep 4! Ze waren superenthousiast en vooral heel fier op het filmpje.
18.09.2017

Alarm op Spitsbergen

door Ruth Derycke - Dentergem
In bijlage onze activiteit.
Bijgevoegd bestand: 59bf783c61ffe-Bespreking.docx
Reageer
18.09.2017

Armstrong

door Ruth Derycke - Dentergem
Hoi In Dentergem komen we samen met groep 3 en 4. Ik maak dit jaar voor de groepen een overzicht van wat we doen in de bijeenkomst. Ik plaats dit graag hier op het forum. Dan hebben jullie er misschien ook nog iets aan?
Bijgevoegd bestand: 59bf780ebde19-Armstrong.docx
Reageer