voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
     
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome

FORUM ALGEMEEN INLOGGEN REGISTREER PASWOORD VERGETEN
START | HANDBOEK | WERKMODEL| LEZINGEN | ARCHIEF | HISTORIEK

EINDE LEESJAAR 2020-2021

Groep 5 en 6

Voor de juryleden uit groep 5 en 6 organiseren we op zaterdag 8 mei een livestreaming die juryleden samen in de bib of van thuis uit kunnen volgen, of als de omstandigheden het toelaten gewoon als live publiek natuurlijk. We bekijken nog even welke locatie hiervoor dan het meest geschikt is. De auteurs en illustratoren zijn in elk geval al enthousiast. Deze keuze zorgt ervoor dat we de juryleden van groep 5 en 6 zeker iets kunnen aanbieden.
Die dag maken we ook de winnaars bekend. Meer info volgt later!

Groep 1 tot 4

Uit onze bevraging bleek dat toch een aanzienlijk aantal groepen plannen heeft voor een slotbijeenkomst met verschillende groepen samen. We kunnen niet voorspellen hoe de situatie tegen dan gaat zijn, maar gezien de positieve evolutie rond het vaccin, zijn we hoopvol. We hebben dan ook beslist om ons ondersteuningsaanbod dit jaar opnieuw te organiseren, vanuit onze doelstellingen om te werken aan een inspirerend en creatief leesklimaat en onze rol als ondersteuner én verbinder. Dit betekent dat jullie weer aanvragen kunnen indienen voor de lokale slotfeesten die door meerdere (minstens 3) KJV-afdelingen samen worden georganiseerd voor juryleden van groep 1 tot 4. De uiterste indiendatum voor de aanvragen is 27 januari, zodat jullie tegen de krokusvakantie (half februari) weten wie jullie mogen verwachten. Je aanvraag indienen kan via dit formulier.

We bevroegen ook de genomineerde Vlaamse auteurs en illustratoren en maar liefst 19 van hen gaan graag op pad om het einde van het leesjaar samen met jullie te vieren.

Opgelet! Wie een aanvraag indient, engageert zich om, wat de omstandigheden tegen dan ook zijn, een ontmoeting - live of digitaal - tussen de auteurs en juryleden te organiseren. Wees dus creatief! Uiteraard willen we jullie daarbij zo goed mogelijk helpen en ondersteunen.


Hoe gaan we te werk voor de lokale slotfeesten?

We stellen we als enige (maar essentiële!) voorwaarde dat je met minstens 3 KJV-groepen een aanvraag indient en dus samen een slotactiviteit mét auteursontmoeting(en) organiseert. Je kan hiervoor bij Iedereen Leest als volgt een aanvraag indienen:

1. Vul ten laatste tegen 27 januari dit formulier in
Daarin schrijf je wie je graag wanneer te gast zou hebben. Hieronder kan je zien welke auteurs/illustratoren zich hiervoor alvast aangemeld hebben. Je moet zelf nog geen contact opnemen met hen.

Groep 1
Tom Schamp
Yoeri Slegers
Leo Timmers
Sylvia Vanden Heede

Groep 2
Paul Verrept
Stedho
Katrijn De Wit
Ilse Hermans
Inge Rylant

Groep 3
Dimitri Leue (een voorstelling boeken kan rechtstreeks via de auteur, niet via ons)
Fatinha Ramos
Kolet Janssen
Marijke Umans
Mathilda Masters

Groep 4
Carll Cneut
Kristien In-'t-Ven
Chris Vosters
Nadja van Sever
Sassafras De Bruyn

2. Iedereen Leest verspreidt de auteurs / illustratoren over de verschillende activiteiten
We leggen alle aanvragen samen en contacteren de auteurs. Dit doen we op basis van de beschikbaarheid en wensen van de auteurs. Het is dus belangrijk dat je meerdere auteurs en illustratoren opgeeft, dit maakt je kans groter dat één van hen op de gewenste datum beschikbaar is.

3. Iedereen Leest brengt je op de hoogte tegen de Krokusvakantie (half februari)
Via mail krijg je van ons te horen welke auteur(s)/illustrator(en) op jullie slotmoment aanwezig zullen zijn, samen met de contactgegevens.

4. Jij spreekt verder af met de auteur(s)

De verdere afspraken (inhoud van de ontmoeting/workshop, technische vereisten …) maak je zelf met de auteur/illustrator. Iedereen Leest betaalt na afloop het honorarium en de vervoersonkosten aan de auteurs en illustratoren.

INSPIRATIE VOOR JULLIE SLOTACTIVITEIT
We bieden opnieuw een aantal kant-en-klare activiteiten (boekenzoektochten, quiz…) en voor bibliotheken een bibster-spel aan over de genomineerde boeken.  

BEKENDMAKING VAN DE WINNAARS

Stemmen doorgeven van de juryleden kan tot 26 april. Iedereen Leest zal de winnaars bekend maken op zaterdag 8 mei.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om te mailen (kjv@iedereenleest.be)