voor begeleiders veelgestelde vragen links contact
     
nieuws
wat is KJV
hoe word ik lid
de internetjury
welke boeken moet ik lezen
prikbord
boek van de week
contacthome

FORUM ALGEMEEN INLOGGEN REGISTREER PASWOORD VERGETEN
START | HANDBOEK | WERKMODEL| LEZINGEN | ARCHIEF | HISTORIEK

EINDE LEESJAAR 2018-2019

Vanuit haar doelstellingen om te werken aan een inspirerend en creatief leesklimaat en haar rol als ondersteuner én verbinder zet Iedereen Leest opnieuw in op het ondersteunen van lokale slotfeesten voor groep 1 tot 4. Voor de juryleden uit groep 5 en 6 vorig organiseren we weer één gezamenlijk slotevenement op zaterdag 11 mei in de namiddag in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Die dag kunnen ze elkaar en verschillende auteurs en illustratoren ontmoeten én maken we de winnaars bekend. Meer info volgt later; er hebben in elk geval al heel wat genomineerde auteurs toegezegd!

Hoe gaan we te werk voor de lokale slotfeesten?

NODIG SAMEN MET ANDERE KJV-GROEPEN EEN GENOMINEERDE AUTEUR/ILLUSTRATOR UIT.
We laten de genomineerde auteurs/illustratoren van groep 1 tot 4 opnieuw tot bij jullie ter plaatste komen! Omdat we de bovenlokale werking én samenwerking tussen meerdere KJV-groepen willen stimuleren, stellen we als enige (maar essentiële!) voorwaarde dat je met minstens 3 KJV-groepen een aanvraag indient en dus samen een slotactiviteit mét auteursontmoeting(en) organiseert. Je kan hiervoor bij Iedereen Leest als volgt een aanvraag indienen:

1. Bezorg ons tegen 27 november dit document ingevuld terug
Daarin schrijf je wie je graag wanneer te gast zou hebben. Hieronder kan je zien welke auteurs/illustratoren zich hiervoor alvast aangemeld hebben. Je moet zelf nog geen contact opnemen met hen. Hier kan je raadplegen wanneer ze al dan niet kunnen en wat je van hen kan verwachten.

 • Alain Verster (o.v.)
  Alda Berglind Egilsdottir
  Benjamin Leroy
  Bettie Elias
  Eef Rombaut
  Elvis Peeters
  Gil Vander Heyden
  Jan Van Lierde
  Joke van Leeuwen
  Joris Thys
  Leo Timmers
  Mathilda Masters
  Mattias De Leeuw
  Reinhilde Van Driel
  Sassafras De Bruyn
  Stefan Boonen
  Vera Van Renterghem

2. Iedereen Leest verspreidt de auteurs/illustratoren over de verschillende activiteiten
We leggen alle aanvragen samen en contacteren de auteurs. Dit doen we op basis van de beschikbaarheid en wensen van de auteurs. Het is dus belangrijk dat je meerdere auteurs en illustratoren opgeeft, dit maakt je kans groter dat één van hen op de gewenste datum beschikbaar is.

3. Iedereen Leest brengt je op de hoogte tegen de Kerstvakantie
Via mail krijg je van ons te horen welke auteur(s)/illustrator(en) op jullie slotmoment aanwezig zullen zijn, samen met de contactgegevens.

4. Jij spreekt verder af met de auteur(s)

De verdere afspraken (inhoud van de ontmoeting/workshop, technische vereisten …) maak je zelf met de auteur/illustrator. Iedereen Leest betaalt na afloop het honorarium en de vervoersonkosten aan de auteurs en illustratoren.

INSPIRATIE VOOR JULLIE SLOTACTIVITEIT
We bieden opnieuw tips en suggesties aan voor jullie slotevenement én een aantal kant-en-klare activiteiten (boekenzoektochten, quiz…). Nieuw dit jaar is dat we voor bibliotheken ook een bibster-spel maken van de genomineerde boeken.  

BEKENDMAKING VAN DE WINNAARS

Stemmen doorgeven van de juryleden kan tot 24 april. Iedereen Leest zal de winnaars bekend maken op zaterdag 11 mei.

We hopen dat jullie zin hebben om de handen in elkaar te slaan. Met deze formule willen we verder investeren in een duurzame samenwerking tussen KJV-groepen.
De KJV-groepen die vorige edities ingingen op ons aanbod, hebben ons ervan overtuigd dat ook deze formule een fantastische afsluiter voor de juryleden (en hun ouders!) én voor jullie kan zijn. 

Heb je nog vragen? Aarzel niet om te mailen (kjv@iedereenleest.be) te bellen (032041005)!